Daydrop News på Sweden Demo Day

martin-hamilton-sweden-demo-day

Startupen Daydrop News med Martin Hamilton som representant, var ett av de 100 startupföretag som pitchade sin idé på Sveriges största demodag för digitala startups: Sweden Demo Day. – Det var väldigt bra stämning! säger Martin Hamilton.

2000 personer var anmälda till Sweden Demo Day, varav 791 startups och 316 kända investerare såsom EQT Ventures, Northzone och Industrifonden. Martin Hamilton, affärsutvecklare på Drivhuset & Compare, representerade Karlstad Innovation Park och projektet The Great Journey under dagen där han demonstrerade startupen Daydrop News, som är en plattform för att distribuera nyheter i Virtue Reality. Utställningen skedde på ett lite  annorlunda vis med en så kallad ”brown paper exhibition”.
– Jag visste inte vad jag skulle förvänta mig eftersom det enda jag fått reda på var att det inte fanns möjlighet att ta med sig någon utrustning att visa upp. När jag väl kom dit fick alla brunt papper och tuschpennor till hjälp för att visa upp sin produkt på ett kreativt vis och därav namnet ”brown paper exhibition”, säger Martin Hamilton.

Utställningen med 300 startups tog plats i Munchenbryggeriets mässhallar. Martin Hamilton fick träffa många intresserade personer som stannade till vid Karlstad Innovation Parks demonstrationsplats.
– Det var många som tyckte att Daydrop News var spännande och på så vis var det även lättpitchat. Folk förstod grejen, såg behovet och tyckte att det var en cool lösning, säger Martin Hamilton.

Det var ett brett spektra på de olika startupföretagen som var på plats. Medan Daydrop News befinner sig i ett väldigt tidigt skede fanns där andra startupföretag som har stora investerare och flera miljoner riskkapital i ryggen.

Under dagen pitchade även 100 startupföretag sin idé på scenen för både investorer, andra startups och övriga åskådare. Martin Hamilton med Daydrop News var en av dem:
– Varje startup hade en minut på sig att pitcha sin idé, så det blev lite stressigt i slutet!

Det blev en lyckad Sweden Demo Day för The Great Journey med Daydrop News, med både ett intresse för produkten och möten med investerare.
– Det var väldigt bra stämning! sammanfattar Martin Hamilton.