De uppmuntrar tjejer till teknisk utbildning

Skärmavbild 2017-03-09 kl. 10.31.28

På kvinnodagen figurerar Ulla-Britt Fräjdin-Hellqvist, Karlstad Innovation Parks styrelseordförande, i en artikeln “Ingenjörernas väg från Chalmers till toppjobb! ” på nyteknik.se. Där uppmuntrar hon, tillsammans med Anna Nilsson-Ehle och Lena Olving, fler tjejer till att läsa tekniska utbildningar. 

Karlstad Innovation Park firar kvinnodagen med att läsa artikeln om vår styrelseordförande Ulla-Britt Fräjdin-Hellqvist, Anna Nilsson-Ehle och Lena Olving, tre kvinnor med ledande positioner i svenskt näringsliv. Från att vara tre av totalt tolv kvinnor som läste ingenjörsprogrammet på Chalmers för 35 år sedan, är de idag tre kvinnliga framgångsrika ledare. Nu uppmuntrar de fler tjejer att läsa tekniska utbildningar.

Ett urdrag ur artikeln:

Vad vill ni säga till de unga tjejer som funderar på en teknisk utbildning?

– Att tekniken är framtiden, säger Ulla-Britt. Om du ska påverka framtiden ska du bli ingenjör! Jag tror att ungdomar i dag, i större utsträckning än på vår tid, förstår hur sammanlänkad människan är med maskinerna, och att makten är kopplad till tekniken.

– I utbildningen ingår abstrakt tänkande och att lära sig metoder för problemlösning, säger Lena. Överslagsberäkningar, kalibrering, reality check… Man testar saker innan man går ”live”.”

Läs artikeln i sin helhet här!