De skapade karlstads nya mönster

Det saknades något i Karlstads souvenirbutiker tyckte Gunnar och Christina Lidén. Teckningar av ett tjugofemtal av stadens byggnader utgör nu mönster i en kollektion bruksföremål som från och med i dag finns hos Konsthantverkarna

Efter sex år i Grekland flyttade Gunnar och Christina Lidén hem. Idag har de sin arbetsplats i Karlstad Innovation Parks Startlab, och har precis designat Karlstads nya mönster. 

Mönstret består av ett tjugotal av Karlstads byggnader, som även är landmärken. Gunnar Lidén fick en insikt i shopen på Karlstad CCC om att Karlstad inte bara ska associeras med älgar, utan även all vår fina arkitektur. Paret inspirerades av de sex åren de bott i Grekland och alla de fina hus och historiska byggnader som finns där.

Det är genom Konsthantverkarna i Karlstad som Gunnar och Christina Lidén fått möjligheten att designa kollektionen, och nu finns den äntligen att köpa.

Läs med om Gunnar och Christina Lidén här!

Bild lånad från VF.