Härliga nytänkare skapar språkstift

18156232_1892187574337224_1501875486272354348_o

Ellie, Ida, Agnes och Leia kom på idén till språkstiftet. 
På onsdagen var Karlstad Innovation Park på plats på Västerstrandskolan för att tacka klass 6B för deras idé om ett språkstift.
Karlstad Innovation Park ledde processen med att designa priset till 100°Karlstad. Idéen till designen kom från klass 6B på Västerstrandsskolan och givetvis var Karlstad Innovation Park där för att överlämna ett pris till dem, som tack för deras engagemang. Det blev många skratt och diskussioner om innovation, kunskap och samskapande.
Från grundidén som Ellie, Ida, Agnes och Leia kom på, kunde Karlstad Makers i Makerspacet på Karlstad Innovation Park tillverka 8 språkstift som delades ut under galakvällen på 100°Karlstad. I originalritningarna användes ett hjärnimplantat för att aktivera språkcentra. Detta utelämnades i produktionen, men däremot kan stiften lysa i olika länders färger. Färgen bestäms av vilket språk man vill tala och då lyser stiftet i landets flaggas färg.
Tack hela klass 6B för ert engagemang och nytänkande. Vilket fint och innovativt pris det blev!