“Muminbilen” på Innovation Park

18426898_10154602381426094_1379792693_o

Under gårdagens Afternoon Tea på Karlstad Innovation Park visades den beryktade “Muminbilen” upp av Sebastian van den Bergen, ägare till fordonet. 

Under torsdagseftermiddagen samlades ett glatt gäng i foajén på Karlstad Innovation Park. Alla nyfikna på att både få se och testa Sebastian van den Bergens nya fordon. Det formella namnet på är en velomobil, en sorts cykel med kolfiberkaross.

Många var intresserade av att både titta, känna och naturligtvis provsitta fordonet. Malin Thorsén arbetar med hållbar utveckling genom sitt företag Bright Planet AB och var en av dem som gladeligen prövade fordonet.

– Kul med så härlig kombo av form och funktion! Den ser ut som en godisbil, är skön att cykla med (enligt Sebastian) och dessutom klimatsmart. Och så blir man glad av den, säger Malin Thorsén.

Cykeln utvecklades i norra Holland och när Sebastian van den Bergen skulle frakta cykeln till Karlstad, kändes det konstigt att frakta den med lastbil. Istället bestämde han sig för att cykla från Nederländerna till karlstad, en total resa på 87 mil.