Välkommen till Hagfors Innovation Park som finns i Gula villan, Dalavägen 5. Vi vill hjälpa till i skapandet av nya företag och vara med och utveckla de som redan finns. Kolla in exemplen nedan hur olika företag och personer valt att jobba tillsammans med oss. Som du märker är det många olika ingångar till HIP, kom och var med du också!

Kontakta gärna Fredrik Igelström för mer information, 0563-187 43


Sticky Beat – Cherin Nilsson

Vilka är vi och varför är vi med?

Som digital innovationsbyrå driver vi förändring för att vi vill göra skillnad och förbättra tankesätt, system och organisationer genom att gå ”det extra steget”. Sen förstärker vi ofta det syftet med hjälp av nya tekniker & digitala upplevelser – För att vi älskar morgondagen!

Exempel på saker vi gjort:

Vi är med i HIP, för att vi brinner för innovation, att uppfinna saker och för att vi tror att det här med en plats för att utbyta idéer. Vi har kontor i Karlstad men jag personligen bor i Hagfors, så att sitta på hemmaplan några dagar i veckan är verkligen bra.

 

Miljöhälsan – Anders Flodman

Vilka är vi och varför är vi med?

Miljöhälsan är en företagshälsovård och jobbar med arbetsmiljöfrågor och erbjuder allt från medicinska utredningar till att utforma bra ergonomiska arbetsplatser. För mig personligen är HIP en av flera arbetsplatser jag jobbar också en del hemifrån. Hemmajobbet är inte optimalt så jag tecknade därför en plats på HIP för att skilja på jobb och privatliv. Jag vill även åt nätverkandet och få chansen att stöta på personer som jag troligtvis inte stött på annars.

Sisu Idrottsutbildarna/Värmlandsidrotten – Fredrik Ahlénius

Vilka är vi och varför är vi med?

Vi är den värmländska idrottens utbildningsorganisation! Det innebär att vi på olika sätt hjälper idrottsföreningar att utvecklas. Vi erbjuder utbildning som på olika sätt förbättrar föreningars verksamhet. Vi har valt vara på HIP för att det är en bra mötesplats där nya kontakter kan knytas. Det är viktigt att föreningsliv och näringsliv möts och detta är den perfekta platsen för det. Vi använder de fina mötesrum som finns, framförallt kvällstid.

 

NellPat – Monica Hörnell

Vilka är vi och varför är vi med?

På NellPat är vi stolta över att ha en liga av högeffektiva och serviceinriktade IP-administrationsexperter, som delar stor kunskap och erfarenhet inom olika IP-områden som patent, varumärke, design och domän. Vi vill gärna stötta HIP och dess grundtanke att skapa och utveckla företag. På köpet fick vi tillgång till en förstklassig lokal att använda för möten. Vi är just nu mitt i en utvecklingsfas och har därför gjort en serie av workshops och då använt det stora rummet Eken – perfekt!

 

Stanza – Marina, Tina, Tomas och Ludmila

Vilka är vi och varför är vi med?

Vi brukar säga att man som företagare ska göra det som man är bra på. Får vi hjälpa er med ekonomiska tjänster, som vi är bra på, så kan ert företag känna trygghet och utvecklas i samråd tillsammans med oss. Vi är nygamla i huset – Stanza som företag är nya i Hagfors men vi som jobbar har funnits på plats sedan  tidigare. Vi gillar när det händer saker och det är kul när det är en strömning av nya människor. Vem vet vem man träffar på fikat?

 

Wint – Marike och Janne

Vilka är vi och varför är vi med?

Ingen startar företag för att jobba med sin ekonomiadministration. Den är ett nödvändigt ont som stjäl tid från kärnverksamheten. Med Wint är den tiden förbi. Mindre av det tråkiga, innebär mer av det roliga. Vi tycker det är roligt att Innovation Park är på plats i huset för att skapa den goda mötesplats som företagen i Hagfors kommun behöver. Alla kan finna sitt behov och tillsammans gör vi Gula villan till ett ställe det sparkar om!

 

We Audit – Tobias Florell

Vilka är vi och varför är vi med?

Vi är en modern revisionsbyrå med lång och bred erfarenhet. Vi har ett personligt engagemang i våra kunder och vill vara ett naturligt bollplank i ekonomiska frågor. Jag har suttit i huset i några år och jobbar tätt tillsammans med Wint och Stanza. Sedan HIP börjat med verksamhet har jag bland annat deltagit i en informationsträff kring GDPR och en företagsfrukost. Det blir enkelt att delta på saker och inte så tidskrävande när jag redan finns i huset, och båda träffarna var bra!

 

Swedbank – Ann-Christin Laack

Vilka är vi och varför är vi med?

Lokalkontoret i Hagfors har 5 anställda och vänder sig till både företags- och privatkunder. Vi har engagerat oss i HIP eftersom det väl sammanfaller med de områden vi vill stötta.  “Vårt starka samhällsengagemang är en del av vårt arv med rötter i den svenska sparbanksrörelsen och vi fokuserar på initiativ kring utbildning, entreprenörskap och innovationer”. Detta är citerat från vår sponsorstrategi och HIP för oss är just  entreprenörskap och innovationer.

 

Nordea

Vilka är vi och varför är vi med?

Med vårt lokalkontor i Hagfors servar vi både privat-  och företagskunder. Vi gillar nyföretagande och det en av anledningarna till att vi gått med HIP. En annan är att kunna ta del av mötesplatsen som vi använder för bland annat kundträffar. Vi ser också ett stort värde i att kunna nätverka med andra under olika aktiviteter som ordnas.

 

Emtbjörks AB

Vilka är vi och varför är vi med?

Emtbjörks AB är ett familjeföretag grundat 1952 och har sina rötter i bygden. Vi utför alla typer av markarbeten och med en maskinpark på cirka 45 enheter tar vi princip alla jobb. Vi har som sagt våra rötter i bygden och är måna om fortsatt utveckling i kommunen. Att stödja HIP var därför en självklarhet när vi fick frågan. En mötesplats för näringslivet där nya företag skapas och befintliga utvecklas är gynnsamt för alla.

 

Hagfors Måleri

Vilka är vi och varför är vi med?

Vi utför måleriarbeten för såväl privatpersoner som kommersiella fastigheter. När du anlitar oss kan du känna dig trygg i att du får ett professionellt utfört arbete av våra medarbetare som har stor kunskap och erfarenhet inom måleri- och golventreprenad. Vi stöttar HIP och ser det som viktigt att näringslivet får en bra mötesplats. Vi vill att det startas nya företag  och att de som finns får chansen att utvecklas – Innovation Park är bra motor för detta.

 

Janssons Möbler – Pär Säfström

Vilka är vi och varför är vi med?

Vi är ett familjeföretag med mer än 100 års erfarenhet i möbelbranschen. Vi ger dig personlig service och heminredningshjälp så att du kan skapa ett personligt och unikt hem. Vi stöttar HIP och tror på tanken med en mötesplats för näringslivet. Jag är ordförande i köpmannaföreningen och vi har haft hjälp av Karlstad Innovation Park att genomföra workshops med handeln i Hagfors och Ekshärad. Bra med processhjälp från en “utomstående” vilket gav oss underlag att jobba vidare med.

 

Hagfors kommun

Vilka är vi och varför är vi med?

Vi tror på Hagfors Innovation Park! Det ger oss ytterligare en aktör som hjälper till att skapa och utveckla företag i vår kommun. Vi har förlagt flera av våra möten i lokalerna, främst med näringslivsanknytning men också interna möten för att vår personal ska få se vad HIP kan erbjuda. Kopplingen mellan HIP och kommunens näringslivsarbete är och ska vara tät, vi stärker varandra genom samarbete.

 

Ung Företagssamhet

Vilka är vi och varför är vi med?

UF – Ung Företagssamhet är en undervisningsmetod som vänder sig till gymnasieelever. Där får man möjlighet att prova på eget företagande under ett eller två läsår. Vi tänker att samarbetet mellan HIP och UF ska ge eleverna en smak av företagande genom att de vistas och jobbar med sina företag i HIP´s lokaler. Får ta del av det nätverk som finns på plats för att lyfta företagsidérna. På sikt vill vi ha fler nystartade företag och att fler väljer eget företagande efter skolan.

 

Tack till Berggrens El, Svanströms AB, Textåbild och Euronics Ekshärad som varit med och stöttat med tjänster och varor i uppbyggnaden av HIP.

_________________________________________________________________________________________

Vilka olika alternativ finns för att bli en del av HIP?

Open Office är en miljö för dig som vill arbeta i en öppen och flexibel miljö, utifrån dina behov just nu. Att kunna testa en tanke med en granne eller ta hjälp av en kollega är en del av tjusningen. Kort sagt, ett sammanhang som gör dig smartare.

När du hyr en plats i öppet landskap har du även tillgång till gemensamhetsytor, konferensrum, tysta rum, uteplats, parkering, skrivbord, wifi, copy/print, kaffe, städning och postbox.

Pris 2000kr/månad.

 

Startlab är till för dig som jobbar med en idé men ännu inte har ett företag. I idéstadiet behövs en god portion mod och energi för att utveckla sin idé vilket kan vara svårt när man sitter hemma på kammaren. Därför erbjuder vi Startlab.

För 100 kr/månaden får du tillgång till allt som HIP har att erbjuda. Detta pris gäller max 6 månader.

Gäller för dig som inte startat företag eller har ett företag och inte fakturerat mer än 30 000:- ex moms.

 

Vill du som etablerat företag vara med och stödja nyföretagande och mötesplatsen Innovation Park samtidigt som du tar del av utbudet som finns. Vi erbjuder flera alternativ och prisklasser.

Sponsorpaket

Kaffe

Mötesforum Logo Mötesrum Skrivare Skrivbord

Noder

Liten, 2000kr/år

x

x

x

Mellan 5000kr/år

x

x x

x

Stor 10 000kr/år

 x

x x x x x

x