Anmälan workshop om ny YH-utbildning

Visualisering, interaktionsdesign och programmering. 

Dessa tre kompetenser är grunden i spelutveckling och centrala för digitalisering i stort. Det är dessa skills som får oss att vilja använda produkten. 

Datorspel är inte längre ett tidsfördriv utan genomsyrar de flesta branscher. Vi ser hur gamification får en allt större närvaro i våra liv. Det handlar om att använda typiska element från spelvärlden så som poäng, regler och tävlan i andra sammanhang än datorspel. Syftet är att få människor att vilja använda produkten/tjänsten.

Vi vet idag att många av de tjänster vi använder i yrkeslivet kommer från konsumentmarknaden för att sedan landa i vårt arbetsliv, exempel på detta är smartphones, Twitter och Skype. 

Utvecklingen går väldigt fort och vi behöver idag utbilda för dagens men även morgondagens behov. Hur kan vi redan idag förbereda oss för framtidens yrken? Vilka kompetenser behöver vi idag? Utvecklingen är användardriven och rör sig mot spel, vi ser hur t.ex. Ikea använder spelmotorer för att kunder kan visualisera sitt nya kök och använder mobil AR för att se hur Ikeas produkter passar i just deras hem. 

Vi tror att du har insikter i vad denna utbildning bör innehålla och därför är du inbjuden till workshop inkl lunch med målet att ta fram innehållet till YH-utbildning som använder spelutveckling som pedagogiskt grepp för att förstå användardriven produkt- och affärsutveckling. 

Tid: 11 december kl.11:30 – 13:00

Plats: Karlstad Innovation Park, Sommargatan 101a. 

Anmälan HÄR senast 7 december.  

 

Välkomna! 

Patrick Standfast, Fredrik Lindroos, Mikael Holmgren 

(Ett samarbete mellan KIP, Compare, Paper Province, IUC, Karlstad kommun och TGJ)