TECHTALK – CYBERSÄKERHET [SÄSONGSAVSLUTNING]

Datum

dec 08 2020
Expired!

Tid

00:15 - 13:00

TECHTALK – CYBERSÄKERHET [SÄSONGSAVSLUTNING]

EXPERTPANEL OM DIGITALISERINGENS STÖRSTA UTMANING 2021

Cybersäkerhet är en av digitaliseringens största utmaningar för såväl företagare, ledare och människor i en allt mer digital tid. Vad behöver vi tänka till kring? Och vilka riskerar bli de största utmaningarna för företag och organisationer under 2021? Vi tar hjälp av en expertpanel för att ställa våra frågor och diskutera detta högaktuella ämne.

Den snabba tekniska utvecklingen bidrar inte bara till nya affärsmöjligheter – utan också en växande hotbild. Cyberattacker mot svenska företag kostar årligen miljardbelopp.

Kunskapen kring digitala affärsrisker, informations- och cybersäkerhet behöver höjas och kompetensen stärkas. Det faktum att vi är allt fler som jobbar på distans på grund av coronapandemin skapar dessutom säkerhetsproblem kopplat till de nätverk som används utanför arbetsplatserna.

Under årets sista TechTalk har Compare bjudit in en expertpanel för att diskutera de största utmaningarna inom cybersäkerhet inför 2021, med möjlighet att ställa dina frågor.

PANELEN BESTÅR AV:

  • Simone Fischer-Hübner, expert på IT-säkerhet och personlig integritet och professor vid Institutionen för datavetenskap vid Karlstads universitet
  • Stephen Dougall, Enterprise Arkitekt, CGI
  • Jonas Axelson, IT-säkerhetskonsult, C.A.G
  • Ralf Lyxell, Advokat, Advokatfirman Lyxell

 

KARTLÄGGNING AV NULÄGE, RISKER OCH BEHOV

I Tillväxtverkets regeringsuppdrag för att höja den digitala kompetensen i småföretag ingår att höja kunskapen kring digitala affärsrisker, informations- och cybersäkerhet. De har därför låtit Linköping Science Park i samarbete med Security Link ta fram rapporten: ”Cybersäkerhet – En kartläggning av Sveriges nuläge 2020 och framtidsutsikter för branschen”.

Läs Compares artikel som sammanfattar rapporten här


NÄR: Tisdag 8 december kl. 12.15-13.00
VAR: Online via Zoom – du kopplar upp här
FÖR VEM: För alla som är intresserade av nätverkande & digitaliseringens möjligheter.
ANMÄLAN: Ingen anmälan krävs.