Social Innovation
Värmland

Vill du vara med och göra Värmland och världen bättre?

Social innovation Värmland är en plattform och rörelse för att mobilisera ny handlingskraft och kapacitet för ett socialt hållbart samhälle i Värmland och världen. Vi är övertygade om att vi kan åstadkomma ännu mer tillsammans om vi kommer i nya undersökande sammanhang där fokus är social samhällsnytta. Vi tror på att alla olika sektorer behöver mötas (näringsliv, akademi samt det offentliga och det idéburna).

CO-days Live

22 OKTOBER LIVE KL 09-17

Nu kan vi gladeligen presentera höstens format av Co-days: “Co-days Live”. Det blir en fullspäckad heldag som gästas av sociala aktörer från hela Värmland. Här möts näringsliv, det offentliga, akademi och det idéburna för att tillsammans undersöka olika ämnen, teman och frågeställningar utifrån ett socialt hållbart och innovativt perspektiv. Precis som namnet avslöjar så kommer vi att gå live för att du enkelt och tryggt ska kunna ta del av programmet oavsett vart du befinner dig. Vi kommer att varva intressanta intervjuer, spännande panelsamtal, entreprenörsporträtt, bolla idéer och ta pulsen på social innovation och social hållbarhet i Värmland här och nu – livesänt från kulturhuset Ritz i Arvika.

Läs mer här.

Vad är social innovation?

Social innovation handlar om att möta och lösa samhällsutmaningar på nya innovativa sätt. En social innovation kan vara en tjänst, produkt, process, metod eller ett samarbete som förbättrar eller ersätter olika samhällsfunktioner eller initiativ från marknaden. En social idé strävar efter att förbättra människors livsvillkor och med behov som utgångspunkt. I centrum för idéerna står alltid vinst för samhället.

Du hittar mer info om Social Innovation och vad som är på gång HÄR.