Innovation Park kickade igång innovationskraften i Hagfors

Innovation Park kickade igång innovationskraften i Hagfors

Att starta en innovationspark i en bruksort kräver både lyhördhet, flexibilitet och en hel del nytänk. Men Hagfors Innovation Park har visat att det går att lyckas. Sedan starten 2018 har parken väckt liv i innovationsandan på orten.

En innovationspark ligger vanligtvis i större städer och ofta i anslutning till en högskola eller ett universitet. Hagfors Innovation Park är en liknande frizon för nytänkande fast i en bruksort, vilket har ställt andra krav på lyhördhet och flexibilitet

– En innovationspark på landet är emot normen. Så i Hagfors har vi jobbat mycket med att tänka nytt. Vi har formats efter behovet tillsammans med invånare här i området och med företag, föreningar och ideella krafter, säger Maria Kvarnström, en av innovationsparkens två processledare.

Bakgrunden till att Hagfors Innovation Park startades var att det fanns en vilja att decentralisera innovationsresurserna i regionen. Parken startade 2018 och har väckt mer innovationsanda till liv genom att förena sektorer, branscher och oliktänkande runt gemensamma utmaningar. Målet är att på sikt kunna bidra till fler och mer hållbara företag i Värmland.

Läs hela artikeln Landsbygsnätverket >>