Innovationskraft och framtidstro när Värmlands SKAPA-vinnare prisades!

Innovationskraft och framtidstro när Värmlands SKAPA-vinnare prisades!

En solig och varm septembertisdag prisades de värmländska vinnarna av SKAPA priset. En guldkantad tillställning där Landshövdingen tog emot nominerade bolag på Residenset i Karlstad och delade ut priset till vinnarna.

SKAPA-priset är ett av landets största och innovationspris som delats ut varje år sedan 1986. Huvudsyftet med priset är att ge stöd till innovatörer/uppfinnare för att de ska få möjlighet att utveckla sina idéer till kommersiella produkter och tjänster.

Prisutdelning och avstamp mot nationell tävling

Prisutdelningen hölls som traditionen bjuder på Residenset i Karlstad. Alla nominerade bolag bjuds in till tillställningen och får också avnjuta den speciella SKAPA-tårtan.


Landshövdingen inledde den avslappnade och samtidigt högtidliga ceremonin med att konstatera att näringslivet är avgörande för att lyckas med hållbar omställning. Idag driver näringslivet på frågorna och byråkrati och politik behöver lyssna på näringslivets experter och ta vara på den innovationskraft som finns.

Innovation Parks VD, Karin Vangstad höll ett inledande tal för att hylla innovationskraften och bekräftade den energi och drivkraft som alla bolag i rummet besitter.

Prisutdelning och avstamp mot nationell tävling

De värmländska vinnarna Anders Junghage och Amanda Wiik med sina bolag Locstone och Nature Station, meddelades om vinsten redan i juni och prisades nu med blommor, diplom och 15.000 kronor var.

Under prisutdelningen tillkännagavs också vinnaren av SEB:s hederspris. Priset delas ut till en av de nominerade bolagen men som ej vunnit SKAPA priset. Håkan Eliasson, kontorschef på SEB i Karlstad trycker hårt på att de ska vara en del av den Värmländska innovationskraften och delade ut årets pris till Adrian Aljumaili på företaget MOVZ.

Nu hejar vi på Anders och Amanda stort lycka till i den nationella tävlingen i Stockholm den 9:e november!

Se vinnarna berätta om sina innovationer och känslan av att motta priserna!

SKAPA-priset i Värmland

Fram tills i år har Almi varit ansvariga för uttagningen till de regionala priserna, från 2023 är det i Värmland Karlstad Innovation Park som har ansvaret att projektleda, samla jury och utse de regionala vinnarna.

Innovation park passade också på att tacka Almi och Martin Bergstand för sitt fia arbete med SKAPA i Värmland och en exemplarisk överlämning av ansvaret.

Vi tackar också för årets jury som sammansatts av representanter från Almi Värmland, Compare, Drivhuset, Karlstad Universitet, Nyföretagarcentrum Södra Värmland och Region Värmland.

För ytterligare information, kontakta:

Therese Sundström Karlstad Innovation Park
Ordförande länsjury SKAPA-priset i Värmland
therese.sundstrom@karlstadinnovationpark.se
0739-46 59 78
www.stiftelsenskapa.se