Karlstad Street Art sätter färg på stadskärnan

Karlstad Street Art sätter färg på stadskärnan

Karlstad Street Art sätter färg på stadskärnan

(text från https://karlstad.se/Nyheter/2021/juli/karlstad-street-art/)
 

Gatukonstfestivalen Karlstad Street Art sätter färg på Karlstad för andra året i rad. Du kan upptäcka konsten på kuber, marken, husväggar, garageportar och elskåp.

Hittills finns sex färdiga kuber på Tingvallagatan, Soltorget, Älvbrinken, Hagatorget och vid Scandic Winn. I årets utställning deltar konstnärerna Hera of Herakut, Sagie, Super-G, Julia Rio, H.O.N, Roxes, Etile, Frida Warnqvist, Ollio, Thåg och London Larsson.

Karlstadsbor och besökare kan uppleva gatukonstfestivalen utomhus, gratis och när som helst på dygnet. Ta gärna en promenad i centrum och håll utkik efter fler konstverk som växer fram på husväggar, garageportar och transformatorstationer under de närmsta månaderna.

Konst utan biljett och öppettider

– Tanken med utställningen är att alla ska kunna uppleva konsten. Det är kultur för alla, utan biljetter och öppettider. Utställningen växer fram under några månader och det blir en wow-känsla när du plötsligt upptäcker ett nytt stort konstverk, säger Marthe Hem som är konstnärlig ledare för projektet.

Utöver mobila kuber målas konstverken även på olika höjder och typer av ytor i år. Ett nytt inslag är poesi på elskåp som kommer att bli en slags röd tråd i den färdiga konstvandringen – ser du ett sådant elskåp så är du nära ett av de större konstverken.

– I år utökar vi även satsningen med en andra del där vi fått bygglov för två stora muraler i Karlstad. Många står och ser fascinerat på när konstnärerna jobbar och vi hoppas att hela utställningen inspirerar besökare att upptäcka nya platser i en större del av stadskärnan.

Gatukonstfestivalen är ett initiativ av Karlstad Innovation Park, Centrum Karlstad, Mitt i City och Brickfield med stöd från Karlstads kommun och samarbetspartners som Peab, Ramirent, Löfberg Fastigheter, Wermlands Invest, Karlstads El- och Stadsnät och Hammarö Bostäder.