Matstudion X Karlstad Innovation Park

Matstudion X Karlstad Innovation Park

Förra veckan var vi i teamet från Innovation Park på Matstudion tillsammans och lagade vår egna gourmet-trerättare tillsammans med de magiska kockarna Joakim Ljungblad och Oscar Jönsson.

Sous vide-Salmalax till förrätt, kycklingballotine med smörad dragonsky till huvudrätt och en smörstekt brownie med chokladcheesecake och salt hallonkola till dessert. Låter gott eller hur?

Bakom detta smaskiga koncept hittar vi serieentreprenören Gudjon Sigmarsson, bättre känd som Guje, som idag äger fyra restauranger i Värmland. Efter några år som diskare, bartender och dj började han jobba som kock. Några hektiska år som köksmästare och tävlande i Årets kock senare bestämde han sig för att starta eget – Happy Kitchen i Haga. Hantverkssushi på de ädlaste råvaror blev en omedelbar hit bland Karlstadborna.

Insikten om att det fanns en publik för kvalité och hållbarhet triggade honom att starta Matstudion där han genom teambuildande matlagning och företagsaktiviteter kunde fortsätta sprida kunskap, trygghet och gastronomisk glädje i köket. Vid att öka sina gästers medvetenhet hoppas han att hela scenen tvingas att skippa genvägar som kassa råvaror, halvfabrikat och dåliga anställningsförhållande.

Vi frågade Guje vad som krävs får att våga ta steget till eget;

  • Tur, tajming och skicklighet! Stressa inte fram något, det lönar sig att ha lagt sina 10 000 timmar innan man tar chansen.

Och vad är det roligaste med att vara företagare?

  • Nu i dessa post-Coronatider är det devisen “Keep calm and carry on” som gäller. Vi lyckades behålla all vår personal och många av dem har funnits med i 5-10 år. De växer in i nya ansvarsområden som HR, ekonomi och Food and Beverage-ansvariga. För oss är det viktigt att visa att det till exempel är möjligt att skaffa barn OCH stanna kvar i branschen. Att våra anställda ska känna äkta yrkesstolthet.

Vi rekommenderar varmt att förlägga nästa teambuilding eller för all del sommarfest på Matstudion. Av bilden att döma ser du tydligt vilka mästerkockar som trädde fram ur dessa timmar.

 

Gudjon Sigmarsson

Joakim Ljungblad