TUBESPROUT till A-match.

TUBESPROUT till A-match.

 Ett av bolagen som kommer att pitcha den 4:e maj under A-match är Tubesprout. Ett bolag som huserar på Karlstad Innovation Park. Vi har pratat närmare med Olof som är entreprenören bakom det lilla såddröret. Vi hörde oss för om uppladdningen inför A-match, entreprenörskap och självklart Tubesprout.

Vi bad Olof berätta mer om Tubesprout för den som inte vet vad det lilla röret faktiskt gör?
– Tubesprout är ett projekt och en produkt från Scandinavian Forest Farming. Som projekt handlar det om att ställa om sättet vi planterar skog på idag till ett mer innovativt och ekologiskt tillvägagångssätt, och det är produkten Tubesprout som ska möjliggöra detta. 

Ett smidigt litet så kallat såddrör som tillåter en effektivare uppdrivning, transportering och plantering av framförallt skogsplantor. Röret ger även ett effektivt skydd mot snytbaggen som orsakar skador för miljonbelopp varje år, och är dessutom tillverkat av biologiskt nedbrytbart material.


Den 4:e maj kommer ni att möta investerarna på A-match. Varför tror du juryn plockade vidare Tubesprout för att pitcha, och hur laddar ni upp inför detta?

– Jag tror de såg att det handlar om en produkt som potential att göra enorm skillnad, inte bara i Sverige utan över hela världen. Väldigt mycket arbete är redan gjort, och det enda som egentligen behövs nu är att hitta den sista skjutsen ut till marknadsetablering – något som passar A-match och dess publik väl. Vi har ett väldigt starkt case, nu handlar det om att krympa ner det till några få minuter av ord och bild som ska kittla rätt hos publiken. Öva, öva och öva. 

När vi pratar om entreprenörskap och hur man ska våga ta steget vidare med sin idé säger Olof att det inte är läge att sitta och vänta på rätt tillfälle och skylla på att tiden inte finns. – Det finns 24 timmar på ett dygn, 7 dygn på en vecka – börja redan idag. Allt handlar om prioriteringar och hur gärna du faktiskt vill lyckas. ”Tiden väntar aldrig på nån shuno att agera” som Latin Kings sa.

Olof verkar idag med sitt bolag Tubesprout på Karlstad Innovation Park och har tidigare också startat All green hydro där. På frågan om fördelen med att vara en del av community säger han såhär:

– Fördelen är möjligheten att träffa likasinnade drivna människor och få utomstående input, vilket är enormt viktigt när man precis startat sin resa. Sitter man bara själv fastnar man också lätt och kan tappa motivation. Här finns vilja, goda råd och gott kaffe.

Stort lycka till på A-match säger vi till Tubesprout!