Möt DIRI

Möt DIRI

Melinda Persson driver startupen DIRI som just nu utvecklar en produkt som ska underlätta det lagstadgade riskanalysarbetet för företag. Hon kommer själv från industrin och har arbetat som sanerare. Så DIRI utvecklas och skapas från de egna erfarenheterna ute på golvet.

Vad är DIRI och vad ska tjänsten hjälpa med?

Tanken är att man genom en och samma kanal, en app, ska kunna förse sig med den information som krävs för att kunna arbeta säkert. Få information om rätt utrustning, förhållningssätt, lagar & regler samt säkerhetskontroller av risker.

Tillsammans med Co-funder Magnus Olsen så vidareutvecklar de nu prototypen och hoppas att denna ska finnas tillgänglig på marknaden för industri och bygg under början av 2023.

DIRI är aktuella på årets upplaga av A-match och kommer därmed alltså att pitcha för investerarna den 4:e maj på Nöjesfabriken i Karlstad.

Vi var nyfikna och har pratat lite närmare med Melinda:

Ni gick vidare till att få pitcha för investerarna på årets upplaga av A-match. Berätta hur uttagningarna gick till och vad ser ni fram emot den 4/5?

Vi hade sedan innan koll på A-match genom våra nätverk och har följt tidigare deltagare genom den processen och vad det gett dem. Så när anmälningarna öppnade var det självklart för oss att söka. Men med begränsat antal platser och med många fantastiska start ups och bolag i och runt Värmland så var tryckt högt och konkurrensen hård.

”När vi skulle söka till A-match så fick vi hela tiden skjut på att skicka in anmälningsvideon då jag fiick Corona och tappade rösten helt. Vid sista dagen för inskick lyckades vi få till en inspelning och tur var väl det, för vi lyckades ju komma med!

Vi på DIRI ser fram emot att få visa upp vår fantastiska och fartfyllda resa! Allt det som vi åstadkommit på kort tid, vilket också bevisar den respons som bolaget fått från marknaden. Vi utvecklar ett hjälpmedel ifrån erfarenhet och passion. Den kombinationen tillsammans med att vårt fokus är hållbar arbetsmiljö och hälsa hoppas vi ska nå fram och fånga investerarnas intresse!” säger Melinda.

Vad har Innovation Park och stödsystemet i Värmland kunnat hjälpa dig med för att komma framåt med din affärsidé och vilka fördelar ser du med att vara en del av Innovation Park?

Nätverket och stödsystemet har varit allt i början av den här resan. Jag började förvalta min idé redan 2018 och har skruvat på den många vänder. Karlstad Innovationsparks olika metoder som Bolla och Kickstart öppnade många dörrar för mig och nätverket bara växte, och nu är vi här! Nätverk och kompetenser hos andra och ett bra team är så otroligt viktigt för framgång!

Vi ser med spänning fram emot att följa DIRIs resa!