Zimify vinnare av Skapa priset – Talang för unga innovatörer

Zimify vinnare av Skapa priset – Talang för unga innovatörer

Årets länsvinnare av SKAPA-Talang för unga innovatörer är: Zimify Group AB

Zimify är en digital plattform (app) som är avsedd för universitetsstudenter vars syfte är att förebygga psykisk ohälsa och utanförskap. Appen gör det enklare att hitta pluggvänner genom att söka på kurs- eller programval. Appen utesluter bilder eller mer privat information och ger därför studenten en chans att nätverka med andra studenter utan att behöva bli dömd för ens utseende, läggning, etnicitet, religion eller hudfärg.

För mer information: Mostafa Ismail, mostafa.ismail@zimify.se, 076-239 88 62

SKAPA-priset är ett av landets största och mest prestigefyllda innovationspris som delats ut varje år sedan 1986. Det nationella priset är, förutom äran, 500 000 kronor och vinnaren kan kalla sig svensk mästare i innovationer. Huvudsyftet med priset är att ge stöd till innovatörer/uppfinnare för att de ska få möjlighet att utveckla sina idéer till kommersiella produkter och tjänster. Att stimulera innovationsviljan i Sverige är en nationell angelägenhet för att få en ökad tillväxt och därmed skapa fler jobb.

Länsjuryn 2020 bestod utav representanter från Almi Företagspartner Värmland, Karlstad universitet, Compare, NyföretagarCentrum Södra Värmland, Innovationssluss Vivan/Region Värmland.  

Om SKAPA-priset

SKAPA-priset är Sveriges största innovationspris, med syfte att ge stöd till uppfinnare att utveckla sina idéer. SKAPA är en stiftelse som bildades till minne av Alfred Nobel 1985 och delade ut sitt första pris 1986. Bakom stiftelsen står Stockholmsmässan och Svenska Uppfinnareföreningen med stöd av Almi Företagspartner AB, VINNOVA, Stiftelsen Agne Johanssons Minnesfond och Patent- och registreringsverket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *